Składniki:
				
			- 40 g masła LES CROISES
 - 2 łyżki oliwy z oliwek RUSTICA
 - 1 cebula
 - 2 ząbki czosnku
 - 800 g buraczków BIO VILLAGE
 - 1 marchewka
 - 1 laska selera naciowego
 - 1 jabłko
 - około 1, 5 litra bulionu warzywnego
 - ocet jabłkowy RUSTICA
 - cukier trzcinowy TEVA
 - sól
 - pieprz
 - 100 g sera koziego LES CROISES
 - świeży koperek
 - liście botwinki
 
					Sposób przygotowania:
				
				- W garnku z grubym dnem podgrzać masło z oliwą. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć na średnim ogniu kilka minut do zarumienienia. Dodać rozdrobniony czosnek i smażyć 30 sekund. Następnie dodać obraną marchewkę i jabłko, oraz seler naciowy pokrojone w kostkę i smażyć około 2 minut. Do warzyw dodać obrane i pokrojone w kostkę buraczki i znowu smażyć kilka minut, co jakiś czas mieszając, żeby warzywa nie przywarły do dna garnka.
 - Kiedy warzywa ładnie się przyrumienią zalać je bulionem i gotować pod przykryciem na małym ogniu około godziny, aż buraczki będą miękkie.
 - Zupę rozdrobnić za pomocą malaksera, lub ręcznego blendera. Gdyby była za gęsta dodać jeszcze bulionu. Doprawić octem jabłkowym, cukrem, solą i pieprzem.
 - Podawać z posiekanym koperkiem, plasterkami koziego sera i liśćmi botwinki.