Składniki:
				
			- 2 jajka POLSKA KURKA
 - 1/2 szklanka mleka
 - 1/2 szklanka mąki
 - szczypta soli
 - 1 łyżka cukru trzcinowego TEVA
 - 2 łyżki masła LES CROISES
 
- jogurt grecki DELISSE
 - świeże owoce
 - listki mięty
 - cukier puder
 
					Sposób przygotowania:
				
				- Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Do piekarnika przełożyć 2 żeliwne patelnie o średnicy około 14 cm i porządnie je nagrzać.
 - W tym czasie przygotować ciasto naleśnikowe. Do miski dodać jajka i mleko i wymieszać. Następnie dodać sól i przesiać mąkę. Wymieszać tylko do momentu połączenia się składników. Odstawić do odpoczęcia na 20 minut.
 - Na rozgrzane patelnie wrzucić masło i rozprowadzić je po całej powierzchni. Na patelnie przelać masę naleśnikową i przełożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 15-20 minut.
 - Upieczone naleśniki udekorować jogurtem naturalnym, owocami, listkami mięty, oprószyć wszystko cukrem pudrem.